Меморандум «Про співпрацю у впровадженні цифрових технологій»

15-11-2005

14 листопада вісім телеканалів-членів Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК) та компанія Воля підписали Меморандум «Про співпрацю у впровадженні цифрових технологій».

Сторони домовились розробити і спільно реалізувати комплексну програму інформування населення про цифрове мовлення, спільно просувати у органах державної влади програми переходу до цифрових стандартів.

Крім того, телекомпанії-члени ІТК домовились, що до повного переходу від аналогового до цифрового мовлення (за прогнозами — до кінці 2007 року), їх програми будуть доступні у аналоговому форматі всім абонентам компанії «Воля».

Головним, що було досягнуто цим меморандумом, — це гарантування доступу найширшого кола глядачів до програм та передач національних телекомпаній-членів ІТК.

Наступним кроком цього процесу повинно стати підписання компанією Воля договорів з кожним телеканалом ІТК окремо.

«Ми дуже раді що ми досягли так званого консенсусу з провідним кабельним оператором України, — вважає виконавчий директор ІТК Катерина Котенко, — Відрадно також, що ще одним наслідком підписання цього Меморандуму стане, думаю, зникнення проблеми зміни частот кабельними операторами при який у телевізорах громадян сплутувались всі канали».