Історичні зміни крос-медійних досліджень в Данії

10-12-2020

У червні 2020 р. представниками об’єднання основних данських телерадіокомпаній було анонсовано укладення п’ятирічної угоди з компанією Nielsen, відповідно до якої Nielsen стає провайдером ТВ вимірювань в Данії з 1 січня 2022 р.

Основним напрямом інноваційних рішень Nielsen на данському ринку стануть крос-медійні дослідження - вимірювання загального дивлення аудіовізуального контенту на традиційних ТВ та/або стрімінґових платформах, що забезпечить доступ до даних перегляду як лінійного телевізійного мовлення, так і послуг BVOD (Broadcast Video On Demand) на телевізорах та цифрових пристроях в домогосподарствах.

Передбачається, що Nielsen забезпечить створення єдиної, уніфікованої панелі з вимірюванням на основі census, щоб надати медіа та рекламодавцям детальний набір даних, що охоплює щоденне дивлення на телевізійних та стрімінґових платформах. Цей гібридний підхід забезпечить більш цілісне уявлення про данську аудиторію, відображаючи в панелі різні типи перегляду та прийому телеконтенту. Це дозволяє медійній галузі проаналізувати реальну картину вибору споживача, а відтак – найбільш ефективно монетизуватись.

Chantale Coulombe, керівник комерційного напрямку медіа Nielsen в Данії акцентує увагу: «Цей новий етап відеоконтенту – найскладніший серед тих, що коли-небудь вимірювався. Для цього потрібна інфраструктура, яка повинна охоплювати не лише широкий спектр нових технічних конфігурацій, що відповідають сучасним потребам, але й швидко трансформуватись відповідно до вимог часу. Незалежне, надійне, інноваційне вимірювання є критичним для медіа та рекламодавців, що орієнтуються на показники дивлення аудиторії в продажах …. ».

Matt OGrady, Комерційний президент Nielsen Media, додав: «Найновіші технології телевізійних панелей Nielsen - Nielsen’s Streaming та Nano Meters - а також найсучасніша панель цифрових пристроїв, census рішення та методологія були розгорнуті по всьому світу. Ми можемо гарантувати, що наш комплексний пакет рішень та продуктів забезпечить данську медіа-індустрію лінійними та потоковими даними, необхідними для розвитку бізнесу...»...»

Frederik Barnholdt, Керівник відділу вимірювання ринку та продуктивності телеканалу «TV 2», голова Керівного комітету данських телеканалів, зробив висновок: «Поведінка глядачів в данських домогосподарствах швидко змінюється, і ми впевнені, що погодження Nielsen нашим провайдером послуг в сфері вимірювання, допоможе монетизувати це дивлення.

Панель Nielsen, що наразі складається з 1750 домогосподарств, - це найбільша панель, яку ми мали досі, і це забезпечить глибше розуміння споживання відео контенту на телебаченні та стрімінґових сервісах».

ІНФО

Nielsen Holdings plc (NYSE: NLSN) - це глобальна компанія з вимірювання та аналізу даних, яка забезпечує найбільш повне та надійне уявлення про споживачів та ринки у всьому світі. Підхід поєднує запатентовані дані Nielsen з іншими джерелами даних, щоб допомогти клієнтам у всьому світі зрозуміти поточну ситуацію та проаналізувати майбутню.

Понад 90 років компанія надає дані та аналітику, засновану на наукових підходах та інноваціях, постійно розробляючи нові рішення та підходи.

Nielsen здійснює діяльність у понад 100 країнах світу. Nielsen входить до фондового індексу США S&P 500, як одна з публічних компаній, що мають найбільшу капіталізацію.

Публікація підготовлена за матеріалами офіційного сайту The Nielsen Company, LLC