02-12-2013

Всеукраїнська Рекламна Коаліція та Індустріальний Телевізійний Комітет запустили сайт про рекламу aboutadvertising.com.ua. Сайт розповідає про цінності реклами, а також про те, яке значення реклама відіграє для суспільства.

Важливість реклами часто недооцінена, саме тому сайт нагадує про те, що улюблені програми існують завдяки коштам отриманим від реклами. Також важливо те, що реклама та спонсорство забезпечує трансляцію таких масштабних спортивних подій як Олімпійські ігри, Чемпіонат світу з футболу та інш.

Варто зазначити, що реклама стимулює конкуренцію на ринку, щоб компанії могли підкреслити унікальність своїх товарів та послуг. Конкуренція, в свою чергу, сприяє удосконаленню продукції для споживачів: зниження цін і покращення якості.

Соціальна реклама теж відіграє важливу роль. В Україні, як і у всьому світі, соціальні ролики виявились ефективним засобом підвищення рівня інформованості про СНІД, сприяла боротьбі з насильством у сім’ях і зменшила смертність на дорогах шляхом заохочення до використання ременів безпеки.

Максим Лазебник зазначив: «Зрозуміло, що миттєвих і кардинальних змін у сприйнятті реклами суспільством ми не очікуємо. Проте дуже корисно мати такий ресурс, на якому зібрано чіткий та зрозумілий перелік позитивних функцій реклами у нашому житті».

Довідка

Всеукраїнська Рекламна Коаліція (ВРК) – це Всеукраїнська громадська організація, яку було створено у 1997 році з метою розвитку рекламного ринку України. Місія організації: сприяти розвитку рекламної галузі України шляхом забезпечення всіх зацікавлених осіб  необхідною та корисною інформацією, пов'язаною з рекламою; відстоювати інтереси компаній і людей, які працюють в рекламі, в ситуаціях, коли нехтуються їхні права як суб'єктів рекламного ринку.
ВРК діє на принципах рівності учасників, колегіальності у прийнятті рішень та нейтралітету в питаннях конкурентної боротьби компаній, що входять до її складу. Організація об'єднує більше 120 індивідуальних та колективних членів. Більше на сайті http://www.adcoalition.org.ua

Індустріальний Телевізійний Комітет (ІТК) – це фахове об’єднання провідних телеканалів та медійних агенцій, що представляє інтереси телевізійної галузі України та дбає про захист своїх членів. Основною метою ІТК є сприяння розвитку телевізійної галузі в Україні.

У ІТК представлені: основні 4 телевізійні групи (Inter Media Group, Медіа Група Україна, 1+1 медіа, StarLightMedia) та 5 канал, 4 основні медійні групи (Publicis Groupe Media, Omnicom Media Group, ADV Group, GroupM) та агенція Media Arts Group Ukraine. Сайт http://itk.ua