Розпочав роботу II Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні»

18-09-2008

Київ, 19 вересня 2008 р. 19 вересня о 10-00 розпочав роботу II Міжнародний Форум «Цифрове мовлення в Україні», організований Незалежною Асоціацією телерадіоМовників та Індустріальним Телевізійним Комітетом.

Форум зібрав більше 250 фахівців із 10 країн світу - Великої Британії, Германії, Греції, Естонії, Нідерландів, Франції, Фінляндії, В’єтнаму, Молдови та України. Серед них – представники вітчизняних та закордонних галузевих державних органів, провідних телекомпаній, виробників обладнання та програмного забезпечення для ТРО, медіаексперти. Учасники Форуму зібрались для обговорення поточних проблем впровадження цифрового мовлення в Україні.

Програма Форуму складається з чотирьох секцій:
Цифрове телебачення та держава: Роль держави в процесі впровадження цифрового телебачення в Україні

Цифрове телебачення та споживачі: Українська громадськість та процес переходу на цифрове ТБ

Цифрове телебачення та технології: Техніко-технологічні аспекти переходу на цифрове мовлення

Цифрове телебачення та індустрія: Комерційний погляд на цифрове телебачення

Міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» був заснований у 2007 році двома провідними галузевими асоціаціями – Незалежною Асоціацією телерадіоМовників та Індустріальним Телевізійним Комітетом. Метою Першого Форуму було привернення увагу вітчизняних ТРО та урядовців, причетних до впровадження цифрового ТБ, до необхідності обговорювати проблеми перехідного періоду до цифрового мовлення, тоді вже як метою другого Форуму організатори бачать сприяння розвитку цифрового мовлення в Україні вчасно, прозоро та відкрито, враховуючи інтереси мовників та глядачів.

«Коли у світі вже обговорюють та впроваджують Інтернет та мобільне телебачення, переглядають відео по замовленню, та дивляться телепрограми на невеличких мобільних пристроях будь-де, в Україні питанням навіть цифрового наземного телебачення володіють тільки деякі експерти та фахівці. Й однозначно, що Форум та середовище навколо Форуму – сайт, наступні заходи, допоможуть розірвати це коло мовчанки та наблизити Україну до світових сучасних технологій», - переконана Катерина Котенко, виконавчий директор Індустріального Телевізійного Комітету.

«За останні два роки НАМ та ІТК зробили багато для привернення уваги громадськості до проблем переходу України на цифрове мовлення та для залучення найкращих фахівців до вирішення цих проблем. Однак питання підвищення поінформованості як представників галузі, так і широкої громадськості щодо перспектив та проблем всеукраїнської цифровізації, залишається для нас актуальним. Ми сподіваємось, що цьогорічний Форум стане більш інформативним та корисним. І звісно після підведення підсумків роботи цьогорічного Форуму, ми розпочнемо роботу по підготовці III Міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні», який відбудеться восени 2009 року», - зазначила виконавчий директор НАМ Катерина М’ясникова.

Переглянути матеріали I та ІІ Міжнародного Форуму «Цифрове мовлення в Україні» можна буде на сайті www.dtvforum.org.ua. Звертаємо Вашу увагу на те, що сайт Форуму продовжить працювати і в період між проведенням Форумів. На www.dtvforum.org.ua Ви у будь-який момент зможете знайти презентації учасників, інформацію про організаторів, доповідачів та партнерів Форуму, він допоможе Вам зв’язатися із організаторами Форуму, дізнатись про перебіг підготовки до ІІІ Міжнародного Форуму «Цифрове мовлення в Україні».